Studenter-Sangforeningen & Stockholms Studentsångare 19/5

Studentsångarna gästas av av Köpenhamnsbaserade Studenter-Sangforeningen och tillsammans bjuder vi på Fælleskonsert. Nordiska manskörer har en bred gemensam repertoar bestående av musik från alla nordiska länder – utom möjligen Island, som däremot lovsjungs i manskörsstycket Island. Ta del av klassisk och ny manskörsmusik när vi välkomnar våra sångarbröder från väster.

Konserten hålls med anledning av Danmarks EU-ordförandeskap och med stöd från Danmarks ambassad.

 

Studenter-Sangforeningen grundades redan 1839. I dag består föreningen av ca 400 medlemmar varav 50-60 ingår i den aktiva konsertkören som leds av Jørgen Fuglebæk, en erfaren musiker och dirigent med många engagemang genom åren, bland annat i Radiokoret, Den Kgl. Livgardes Musikkorps och Københavns Sinfonia.

Stockholms studentsångare grundades 1905 och leds sedan årsskiftet av Pelle Olofson, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Han har själv arbetat som sångare i bland annat Radiokören och Eric Ericsons Kammarkör och är även dirigent för andra körer, till exempel Adolf Fredriks gosskör som gästar Studentsångarnas vårkonsert den 21 april. Studentsångarna består av ca 45 medlemmar och har årligen ett stort antal egna konserter och andra engagemang.

 

Arrangör Stockholms studentsångare

 

 

 

 

 

Info

Datum: lördag 19/5,
kl 16.00.

Stora salen.

Biljetter: 100 kr.

Bistro Birgit öppnar 1 timme före konserten.

Program